Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗ 1η ΔΡΑΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ



Το δυναμικό ΄΄παρών΄΄ τους στην δράση καθαρισμού που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Πόρου στον Ρωσικό Ναύσταθμο και στη ΄΄Βρυσούλα΄΄, έδωσαν την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011 μέλη του Δ.Σ. Πόρου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών ΄΄Η Ποριώτισσα΄΄, του Συλλόγου ΄΄Πρωτοβουλία – Πόρος΄΄, Εθελοντές Πυροσβέστες και κάτοικοι.
Από τις 8 το πρωί οι εθελοντές καθαριότητας άρχισαν τον καθαρισμό της περιοχής του Ρωσικού Ναυστάθμου σε στεριά και θάλασσα. Στον καθαρισμό στη στεριά συμμετείχαν μεταξύ άλλων η Αντιδήμαρχος Σταματίνα Μητσιοπούλου, η Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠ Ελένη Κουτουζή, οι κυρίες Ζωγράφου, Μακρή, Ροή, Γιαννάκη του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών, ενώ τον καθαρισμό στη θάλασσα επιμελήθηκαν ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιάννης Δημητριάδης με τους Δ.Σ. Νάγια Κοράλλη και Γιώργο Καΐκα και με τη συνδρομή του Αλέξανδρου Δημητριάδη – εκπροσώπου του Συλλόγου ΄΄Πρωτοβουλία – Πόρος΄΄.  
Στη Βρυσούλα την δράση καθαρισμού ανέλαβαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Γκίκας Μάγειρας, ο Δ.Σ. και Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής Δημήτρης Συξέρης, ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιώργος Παπαδάκης, ο Κυριάκος Μάνεσης ως εκπρόσωπος των Ξενοδόχων και η ομάδα Εθελοντών Πυροσβεστών Πόρου με επικεφαλής τον Στέλιο Ζεντέλη.  
Τα απορρίμματα τόσο από τη θάλασσα, τις ακτές και την ευρύτερη περιοχή του Ρώσικου συλλέχθηκαν σε σακούλες σκουπιδιών και αποδόθηκαν καθαρές προς χρήση οι ακτές μπροστά από το μνημείο του Ρωσικού Ναυστάθμου, καθώς και η επόμενη παραλία.
Στην Βρυσούλα, οι εθελοντές πραγματοποίησαν καταρρίχηση στις πλαγιές της χαράδρας και ανέσυραν μεγάλο όγκο μεταλλικών και ογκωδών αντικειμένων (σιδερένια κουτιά, γεννήτριες, παλιά ποδήλατα κ.λπ.), τα οποία γέμισαν πλήρως ένα ολόκληρο φορτηγό του Δήμου Πόρου.
Την Τρίτη 19 Ιουλίου η δράση καθαριότητας μεταφέρεται στο ηπειρωτικό τμήμα του Δήμου μας, στην Άρτιμο και το Λεμονοδάσος, με σημείο συνάντησης την παραλία της Αρτίμου στις 8.30 π.μ.
Η δράση που έλαβε την ομόφωνη έγκριση του Δ.Σ. Πόρου, σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση των πολιτών για το περιβάλλον και την ενεργή συμμετοχή τους στην καθαριότητα, ένας τομέας που χρειάζεται τη φροντίδα όλων μας, προκειμένου να αναδειχθεί κάθε τοποθεσία του Πόρου και ολόκληρος ο Δήμος, ως τόπος μοναδικής ομορφιάς και πολιτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου