Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

POROS FREE WI-FI


Με πρωτοβουλία της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Πόρου  και την έγκριση του Δημάρχου Πόρου, έγιναν οι απαραίτητες εργασίες για την πιλοτική ενεργοποίηση του Δημόσιου Δωρεάν Ασύρματου Δικτύου Internet (Wi-Fi) στο παραλιακό μέτωπο του Πόρου (από τη ξύλινη προβλήτα, μέχρι την  Πούντα).

Συγκεκριμένα, έγιναν οι απαραίτητες εργασίες εκσυγχρονισμού της κεντρικής μονάδας που υπάρχει εγκατεστημένη στο Δημαρχείο Πόρου και ρύθμιση των περισσότερων ασύρματων πομποδεκτών (wi-fi κεραίες) που υπήρχαν σε επιλεγμένα σημεία στην παραλία.

Στις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής και της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης, είναι να επεκταθεί το υφιστάμενο ασύρματο δίκτυο, για καλύπτει μεγαλύτερο τμήμα του νησιού και να γίνουν περαιτέρω ενέργειες για την ισχυροποίηση του σήματος και την αύξηση της ταχύτητας των συνδέσεων. Οι έως τώρα εργασίες ολοκληρώθηκαν με την αφιλοκερδή εργασία του Ποριώτη τεχνικού Δικτύων κ. Πάνου Θεοχάρη και τη πολύτιμη συνδρομή τεχνικών του Δήμου.

Με το δωρεάν ασύρματο internet του Δήμου Πόρου μπορεί να συνδεθεί οποιοσδήποτε επιθυμεί, επιλέγοντας το «Pοros Wi-Fi» στη «Διαχείριση Συνδέσεων wi-fi» σε οποιοδήποτε κινητό τηλέφωνο ή Ηλεκτρονικό Υπολογιστή που διαθέτει τέτοια δυνατότητα. 

Η πρώτη σελίδα που εμφανίζεται είναι μια εντυπωσιακή φωτογραφία του Πόρου και βασικές πληροφορίες για την σύνδεση. Η σύνδεση επιτυγχάνεται με επιλογή του πλήκτρου FREE INTERNET. Για να μπορούν να συνδέονται όσο περισσότεροι χρήστες είναι δυνατόν, έχει περιοριστεί το χρονικό όριο σύνδεσης σε 2 ώρες. Μετά την παρέλευση της 2ης ώρας, η σύνδεση διακόπτεται αυτόματα και εφόσον το επιθυμεί ο χρήστης μπορεί να επανασυνδεθεί ακολουθώντας τα ίδια βήματα.

Ήδη από τη πρώτη ημέρα της πιλοτικής λειτουργίας του συστήματος, οι συνδεδεμένοι χρήστες ξεπέρασαν τους 100. Η παρούσα χωρητικότητα του συστήματος είναι 250 χρήστες ανά ώρα, ενώ προβλέπεται η αύξηση της το προσεχές διάστημα.

Η πιλοτική λειτουργία του συστήματος θα ολοκληρωθεί στις 15/9/2011, οπότε και θα γίνουν οι απαραίτητες βελτιώσεις και μετατροπές, με βάση τα έως τότε δεδομένα χρήσης και λειτουργίας.

3 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια για την προσπάθεια .. αλλά!!
    Πόρος είναι και Νεώριο, Ασκέλι, Πέρλια και άλλες περιοχές κατοικήσιμες πού ασφαλώς έχουν ανάγκη των παραπάνω υπηρεσιών
    Αγαπητοί κύριοι
    Αγνοήστε τα συμφέροντα των τριών τεσσάρων και αγαπήστε το νησί μας
    ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ Γιάννη και συμπληρώνω ότι Πόρος είναι και οι περιοχές που ανοίκουν στον Πόρο και βρίσκονται στον γαλατά, επίσης Πόρος δεν είναι μόνο wi fi αλλά και καθαρές παραλίες με άμμο που για πρώτη φορα δεν μπήκε στις παραλίες και καθαριότητα ,όχι φυσικά με κάδους που βρωμάνε ψοφίμι , με ανθρώπινες δημοτικές τουαλέτες ,και φυσικά με ηλεκτρισμό και ύδρευση της προκοπής και όχι το θρίλερ που ζούμε κάθε καλοκαίρι.
    Σκίαστρα και χειμηκες τουαλέτες στην νέα προβλήτα και ένα κυκλοφοριακό με πάρκινκ έτοιμο να υποδεχτεί τους χιλιάδες επισκέπτες μας.
    Με μιά διαφήμηση σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς και άλλα πολλά.
    Η τουριστική επιτροπή τι έκανε για όλα αυτά και άλλα πολλά? Μήπως λέω μήπως είναι μόνο για τα μάτια του κόσμου και συγκάληψη των αρμοδίων ώστε να κολισιεργούν με την άνεσή τους έως ότου να έρθουν οι επόμενες εκλογές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σας. Κάθε άποψη είναι ευπρόσδεκτη και θα βοηθήσει να βελτιώσουμε τις δράσεις μας.

    Σχετικά με τα όσα αναφέρετε για τα προβλήματα που υπάρχουν στον Πόρο θα μου επιτρέψετε να σας αναφέρω τα εξής:

    1. Πολύ σωστά λέτε οτι Πόρος δεν είναι μόνο η παραλία και γιαυτό έχουμε τη βούληση να προχωρήσει το ασύρματο internet και στις υπόλοιπες περιοχές του Πόρου και στο Λεμονοδάσσος.

    2. Το wi-fi είναι μια από τις σύγχρονες υπηρεσίες που πρέπει να προσφέρει σε επισκέπτες και κατοίκους ένας Δήμος. Όμως συμφωνώ πως δεν επιτρέπεται να αφήνουμε τις παραλίες χωρίς άμμο, δεν επιτρέπεται να μυρίζουν άσχημα οι κάδοι καθιαριότητας, δεν επιτρέπεται να έχουν κακή εικόνα οι τουαλέτες της Αγοράς. Επίσης είναι απαραίτητο να υπάρχουν σκίαστρα και χημικές τουαλέτες στο νέο λιμάνι και οποσδήποτε να υπάρχει κάποια διαφήμιση για το νησί μας.

    Η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής του Δήμου Πόρου, είναι μια συμβουλευτική επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου Πόρου και έχει ψηφιστεί ομόφωνα από όλες τις παρατάξεις. Αποτελείται από καταξιωμένους επαγγελματίες του Τουρισμού ενώ εκπροσωπείται και η Αντιπολίτευση. Η Επιτροπή έχει κάνει μέχρι τώρα πολλές παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και σε τοπικούς Φορείς αλλά και σειρά επιστολών και επικοινωνιών με Υπουργεία, Περιφέρειες Αττικής - Πελοποννήσου ακόμα στον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Με είσηγήσεις της Επιτροπής έχει λάβει μέρος ο Πόρος σε Εκθέσεις Τουρισμού στην Αθήνα, έχουν γίνει δράσεις εθελοντικού καθαρισμού Ακτών και δασικών δρόμων και έχουν προταθεί σειρά δράσεων όπως δημιουργία info-desk / info-kiosk στη κολώνα και το νέο λιμάνι, πινακίδες υποδοχής με χάρτη του νησιού και ταμπελες κατεύθυνσεις οικισμών και παραλιών του Πόρου στο νέο λιμάνι.
    Όμως η Επιτροπή είναι συμβουλευτικό όργανο και όχι εκτελεστικό χαρακτήρα , κάτι τέτοιο έχει μόνο ο Δήμος και το Λιμενικό Ταμείο Πόρου. Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε για την λύση των προβλημάτων του πανέμορφου νησιού μας και αν χρειαστεί θα γίνουμε καυστικοί και αυστηροί.
    Κάθε πρόταση είναι ευπρόοσδεκτη στο 6970801255 ή στο e-mail: touristikiepitropiporou@yahoo.gr ή στο d.sixeris@yahoo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή