Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2011

1η Γ.Σ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ - ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Στο Δήμο Αμαρουσίου,  πραγματοποιήθηκε η Ιδρυτική Γενική Συνέλευση της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας με την επωνυμία «Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας».

Αναλυτικά, στη Γενική Συνέλευση παραβρέθηκαν: ο Αντ/χος Αγίων Αναργύρων - Καματερού, Σωτήρης Καμαρινόπουλος, ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος από το Δήμο Αγρινίου κ. Σιδερίδης, ο Αντ/χος Αιγάλεω Ηλίας Καρυπίδης, ο Αντ/χος Αλεξανδρούπολης Παναγιώτης Ζητάκης, η Δημ. Σύμβουλος Αλίμου κα Αναστασία Σιμητροπούλου, ο Αντ/χος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο Αντ/χος Αργιθέας Γιώργος Σακελλάρης, ο Αντ/χος Βέροιας Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου, ο Αντ/χος Βύρωνα Χρίστος Γώγος, ο Αντ/χος Γαλατσίου Αθανάσιος Μπούρας, ο Δημ. Σύμβουλος Γλυφάδας κ. Μουλακάκης, ο Δήμαρχος Γρεβενών Δημοσθένης Κουπτσίδης, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης, ο Αντ/χος Δράμας κ. Γρηγορίου, ο εκπρόσωπος από το Δήμο Δυτ. Μάνης Γιώργος Μουνδρέας, ο Αντ/χος Δωρίδος Χρήστος Τσιλίκης, η Δημ. Σύμβουλος Ελληνικού - Αργυρούπολης Ζωή Ράικου, η Αντ/χος Ηρακλείου κ. Καμπούρη, ο Δημ. Σύμβουλος Ιεράπετρας Χρήστος Γαλάνης, ο Δημ. Σύμβουλος Καλαμπάκας Ευάγγελος Παπαγιαννούλας, ο Αντ/χος Καλλιθέας Ηλίας Καββαδίας, η Δημ. Σύμβουλος Κηφισιάς Αγγελική Τριανταφύλλου - Πιτίδη, ο Αντ/χος Κορίνθου κ. Χασικίδης, ο Αντ/χος Κορυδαλλού Γιώργος Μακρυνός, ο Αντ/χος Λάρισας Χρήστος Κέλλας, ο εκπρόσωπος Δήμου Κύμης- Αλιβερίου Δημήτρης Ντοβόλης, η συντονίστρια Λαυρεωτικής Αγγελική Ξέστερνου, ο Πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου Λέσβου Χρήστος Κορδώνης, ο Δημ. Σύμβουλος Λευκάδας κ. Αραβανής, ο Αντ/χος Μεταμόρφωσης κ. Ηλιόπουλος, ο Αντ/χος Μυκόνου Θρασύβουλος  Κοντομήτρος, η Δημ. Σύμβουλος Ν. Ιωνίας  Ευαγγελία Αμανατίδου - Χατζηπαυλή, ο Αντ/χος Π. Φαλήρου Ιωάννης Φωστηρόπουλος, ο εκπρόσωπος Δήμου Παπάγου - Χολαργού κ. Σταθογιάννης,  ο Αντ/χος Παύλου Μελά Γιώργος Λίλτσης, ο εκπρόσωπος του Δήμου Πειραιά Νικόλαος Σταυριανέας, ο Δημ. Σύμβουλος Πόρου κ. Συξέρης, ο εκπρόσωπος Δήμου Πρέβεζας κ. Ρέντζος, ο Δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο Αντ/χος Πυλαίας – Χορτιάτη Ηρακλής Τιτόπουλος,  ο Δήμαρχος Πύλης Τρικάλων Δημήτρης Κουφογάζος, ο εκπρόσωπος Δήμου Ρόδου Ανδρέας Κούκουλας, ο εκπρόσωπος Δήμου Σπάρτης Παρασκευάς Καλομοίρης, ο Δημ. Σύμβουλος Σπατών - Αρτέμιδος Σωτήριος Γιαννάκος, ο Δήμαρχος Τήνου Παναγιώτης Κροντηράς, ο Αντ/χος Τρικκαίων κ. Γκουγκουστάμος, η Πρόεδρος Νομ. Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Φιλοθέης – Ψυχικού Νέλλη Λάβδα, ο Αντ/χος Χαλανδρίου Ιωάννης Λαδόπουλος, η εκπρόσωπος Δήμου Χερσονήσου Ελίζα Ιατράκη, ο εκπρόσωπος Δήμου Κάσου Μηνάς Μαλανδρής, ο εκπρόσωπος Δήμου Φούρνων Κορσεών Μανώλης Αχλαδής, ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου, η εκπρόσωπος Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου Δήμητρα Παπαγεωργίου, ο Αντ/χος Ερυμάνθου Αχαΐας Φώτης Ιατρού, ο Αντ/χος Μάνδρας – Ειδυλλίας Κωνσταντίνος Πλούμπης, ο Δημ. Σύμβουλος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Αναστάσιος Γκιώλης, ο Δημ. Σύμβουλος Θέρμης Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Τιτέλης, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς, ο εκπρόσωπος Δράμας Στάθης Ρεστέμης.


Θέμα 1ο:  Απολογισμός  και Προγραμματισμός Δράσης 2010-2011
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου  Γιώργος Πατούλης παρουσίασε τις δράσεις του Δικτύου που έχει αναλάβει το Δ.Δ.Υ έως σήμερα, κάνοντας μία σύντομη αναδρομή στα προγράμματα πρόληψης που έχουν υλοποιηθεί στους Δήμους μέλη, τα Συνέδρια του ΔΔΥ, τις Εκστρατείες ενημέρωσης καθώς και τα Περιβαλλοντικά προγράμματα από την ίδρυσή του το 2005. Αναφερόμενος στους σταθμούς της εξάχρονης διαδρομής του Δ.Δ.Υ ο κ. Πατούλης, στάθηκε στη πιστοποίηση του Δικτύου τον Ιούνιο 2010 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως ένα εθνικής εμβέλειας Δίκτυο Πόλεων που ακολουθεί τα πρότυπα του Π.Ο.Υ.

Θέμα 2ο: Οικονομικός Απολογισμός 2010 και Προϋπολογισμός 2011

Ο Διευθυντής του ΔΔΥ κ. Παπασπυρόπουλος παρουσίασε τον οικονομικό απολογισμό για το έτος 2010 (Βλέπε παράρτημα: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ).
Επίσης ανέφερε ότι πυρήνας των οικονομικών είναι οι συνδρομές των Δήμων μελών και τόνισε τη σημαντικότητα της καταβολής της ετήσιας συνδρομής, προκειμένου το Δίκτυο να συνεχίσει το έργο του.
Σε αυτό το σημείο ο κ. Παπασπυρόπουλος ευχαρίστησε το Δήμο Αμαρουσίου για τη φιλοξενία του.
Τέλος, επεσήμανε δύο πράγματα στα οποία πρέπει να δώσουν βαρύτητα οι Δήμοι προκειμένου το Δίκτυο να συνεχίσει να υλοποιεί δράσεις. Την έγκριση του τροποποιημένου καταστατικού από όλους του Δήμους και την τακτοποίηση των συνδρομών.
Στη συνέχεια, ομόφωνα εγκρίθηκε ο οικονομικός απολογισμός του ΔΔΥ για το έτος 2010 από το σύνολο των μελών της Γενικής Συνέλευσης.

Θέμα 3ο:  Συζήτηση και ψηφοφορία για την έγκριση των τροποποιήσεων του Καταστατικού (επωνυμία, σκοποί, κλπ)

Στη συνέχεια, έγινε συζήτηση όσον αφορά στα άρθρα του καταστατικού καταλήγοντας σε κάποιες τροποποιήσεις , οι οποίες είναι οι εξής:
1)Ετήσια Συνδρομή 500 € για 10.000 κατοίκους προσαυξανόμενη κατά 100 € ανά 10.000 κατοίκους.
2) Εκπροσώπηση από το ΔΣ του Δικτύου στην Επιστημονική Επιτροπή.
3) Στις Ομάδες Εργασίας θα συμμετέχουν μέλη και εμπειρογνώμονες από μη μέλη.
4) Όπου η λέξη υγεία στο καταστατικό αντικαθίσταται με τη λέξη Δημόσια Υγεία.

Στη συνέχεια ψηφίστηκαν ομόφωνα από τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης όλες οι τροποποιήσεις του καταστατικού που είχε προτείνει το Διοικητικό Συμβούλιο και είχαν αποσταλεί στους Δήμους μέλη, σε ενιαίο κείμενο. Επιπλέον, τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης αποφάσισαν ομόφωνα να εντάξουν και τις παραπάνω αναφερθείσες τροποποιήσεις στο νέο Καταστατικό.

Θέμα 4ο: Παρουσίαση των υποψηφίων για ΔΣ και ΕΕ και Εκλογή 3μελούς Εφορευτικής Επιτροπής. Έναρξη Ψηφοφορίας

Στη συνέχεια έγινε η παρουσίαση των υποψηφίων από το Διευθυντή του ΔΔΥ κ. Παπασπυρόπουλο:Μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής ορίστηκαν ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση οι κ.κ. Δημήτριος Συξέρης, Δημ. Σύμβουλος Πόρου, Χρήστος Χασικίδης, Αντιδήμαρχος Κορίνθου και Χρήστος Τσιλίκης, Αντιδήμαρχος Δωρίδος. Μεταξύ των τριών μελών εκλέχθηκε Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής ο κ. Χρήστος Χασικίδης και μέλη οι κ.κ. Δημήτριος Συξέρης, Χρήστος Τσιλίκης.
Στη συνέχεια, η Πρόεδρος της ΓΣ Νέλλη Λάβδα κήρυξε την έναρξη της ψηφοφορίας.

Θέμα 5ο:  Λήξη Ψηφοφορίας. Καταμέτρηση ψήφων και Ανακοίνωση αποτελεσμάτων  από την Εφορευτική Επιτροπή για την εκλογή νέου ΔΣ και νέας ΕΕ-Λήξη Γενικής Συνέλευσης

Στις 4.00 μ.μ. η Πρόεδρος της ΓΣ Νέλλη Λάβδα κήρυξε την λήξη της ψηφοφορίας. Στη συνέχεια η Εφορευτική Επιτροπή αφού προχώρησε στην καταμέτρηση των ψήφων ανακοίνωσε τα αποτελέσματα.

Ψήφισαν 49 Δήμοι μέλη δια των εξουσιοδοτημένων εκπροσώπων τους.
Έγκυρα ψηφοδέλτια για το ΔΣ: 49, Άκυρα: 0, Λευκά 0
Έγκυρα ψηφοδέλτια για την ΕΕ: 47, Άκυρα: 2, Λευκά: 0
Έλαβαν (κατά σειρά αριθμού σταυρών) και εκλέγονται οι εξής:

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Τακτικά Μέλη
1. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Δήμαρχος – Δήμος Αμαρουσίου – 29 ΨΗΦΟΙ
2. ΛΙΛΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Αντιδήμαρχος – Δήμος Παύλου Μελά – 25 ΨΗΦΟΙ
3. ΤΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ, Δημ. Σύμβουλος – Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη – 25 ΨΗΦΟΙ
4. ΓΩΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ, Αντιδήμαρχος – Δήμος Βύρωνα  - 19 ΨΗΦΟΙ
5. ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΗΛΙΑΣ, Αντιδήμαρχος – Δήμος Καλλιθέας  - 19 ΨΗΦΟΙ
6. ΜΑΚΡΥΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Δημ. Σύμβουλος – Δήμος Κορυδαλλού – 19 ΨΗΦΟΙ
7. ΚΑΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ, Αντιδήμαρχος-ΔήμοςΑγ.Αναργύρων-Καματερού- 18 ΨΗΦΟΙ
8. ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Δημ. Σύμβουλος – Δήμος Χαλανδρίου – 17 ΨΗΦΟΙ
9. ΣΤΑΥΡΙΑΝΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Εκπρόσωπος – Δήμος Πειραιά – 16 ΨΗΦΟΙ
10. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ, Αντιδήμαρχος–Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας- 15 ΨΗΦΟΙ
11. ΖΗΤΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Δημ. Σύμβουλος – Δήμος Αλεξανδρούπολης – 15 ΨΗΦΟΙ

Αναπληρωματικά Μέλη:
1. ΦΩΣΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Αντιδήμαρχος – Δήμος Παλαιού Φαλήρου – 10 ΨΗΦΟΙ
2. ΑΜΑΝΑΤΙΔΟΥ-ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, Δημ. Σύμβουλος – Δήμος Ν. Ιωνίας – 8 ΨΗΦΟΙ
3. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ-ΠΙΤΙΔΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, Δημ. Σύμβουλος – Δήμος Κηφισιάς – 8 ΨΗΦΟΙ

ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
1. ΧΑΤΖΗΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ, Δημ. Σύμβουλος – Δήμος Βέροιας – 27 ΨΗΦΟΙ
2. ΚΟΥΒΑΡΑ ΖΩΗ, Δημ. Σύμβουλος – Δήμος Βριλησσίων – 21 ΨΗΦΟΙ
3. ΜΠΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, Αντιδήμαρχος – Δήμος Γαλατσίου – 18 ΨΗΦΟΙ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου