Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΓΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΠΟΡΟΥ

Μια δύσκολη αποστολή ανέλαβε η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΠΟΡΟΥ-ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ την Κυριακή 13 Μαίου, στην περιοχή Γερολιμάνι Πόρου. Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν τον περασμένο χειμώνα στη βόρεια πλευρά του νησιού, προκάλεσαν συσσώρευση κάθε είδους σκουπιδιών όχι μόνο στην άκρη της γραφικής παραλίας, αλλά και σε απόσταση δεκάδων μέτρων από την ακροθαλασσιά. 




Πρίν τον Καθαρισμό
Η παρέα των νέων του Πόρου που αποφάσισαν να βοηθήσουν ενεργά το τόπο τους, συγκεντρώθηκε στις 10 το πρωί της Κυριακής στο Γερολιμάνι και μέσα σε 4 ώρες περίπου, καθάρισαν και τις δύο παραλίες της περιοχής, γεμίζοντας ασφυκτικά περισσότερες από 20 πολύ μεγάλες σακούλες σκουπιδιών που προσέφερε ο Δήμος. 
Μετά τον Καθαρισμό





Η  Ε.Ο.Κ.Π.Τ, με την συνεργασία της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Πόρου και του Εμπορικού-Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου έχουν σχεδιάσει ένα πρόγραμμα δράσης για εθελοντικό καθαρισμό ακτών και δασικών περιοχών τόσο στο Πόρο οσο και στην απέναντι Πελοποννησιακή Ακτή. Αξίζει το κόπο να αφιερώσουμε λίγες ώρες κάθε μήνα για να διατηρήσουμε το τόπο μας καθαρό και ελκυστικό σε επισκέπτες και κατοίκους.




Για την Ιστορία αξίζει να αναφέρουμε τα ονόματα των Εθελοντών: Μιχάλης Παύλου, Γιώργος Θεοχάρης, Τζέφ Στάικος, Τάσος Κωστόπουλος, Γιάννης Μπιτούνης, Γιώργος Μπιτούνης, Βαγγέλης Τζάνος, Κωνσταντίνα Γιαννάκη, Σύλβια Γιαννάκη, Λιλή Ζωγράφου & Χρήστος Μούγιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου