Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Ο ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΣΤΗΝ 4η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε τη Τετάρτη 5 Ιουνίου η 4η  Έκθεση Ελληνικοί Τουριστικοί Προορισμοί στο Πολυχώρο του Μετρό στο Σύνταγμα. Στην Έκθεση  συμμετείχαν για πρώτη φορά 5 περιοχές του Αργοσαρωνικού σε κοινό περίπτερο: Αίγινα, Αγκίστρι, Τροιζηνία-Μέθανα, Πόρος & Σπέτσες. Το περίπτερο προσέλκυσε το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών οι οποίοι εντυπωσιάστηκαν από την ευγένεια και το χαμόγελο των εθελοντών από τα πανέμορφα νησιά του Αργοσαρωνικού και την Τροιζηνία-Μέθανα.
Η πρώτη κοινή παρουσίαση των περιοχών του Αργοσαρωνικού οφείλεται στην πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Επαγγελματικών Φορέων Αργοσαρωνικού, την οποία αγκάλιασαν αμέσως όλοι οι Φορείς & Δημοτικές Αρχές της περιοχής. Στο κοινό περίπτερο, το οποίο ήταν το μεγαλύτερο μαζί με το αντίστοιχο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες), καταλαμβάνοντας περίπου 30 τ.μ, κάθε περιοχή είχε το χώρο της και προέβαλε τα αξιοθέατα, τα παραδοσιακά προϊόντα και τις τουριστικές επιχειρήσεις της. Η μεγάλη οπίσθια επιφάνεια του περιπτέρου, καλύφθηκε από μια τεράστια αφίσα 7 μέτρων στην οποία κάθε περιοχή παρουσιάστηκε με τις χαρακτηριστικότερες της εικόνες.
Κυρίαρχη θέση στο περίπτερο είχαν οι καλοκαιρινές δραστηριότητες που μπορεί να βρει κάθε επισκέπτης στον Αργοσαρωνικό: Ιστιοπλοΐα, Κανώ-Καγιάκ, Ποδηλασία, Water-Ski & Wake-Board. Ιδιαίτερο στοιχείο ήταν η παρουσία Ηφαιστειακών πετρωμάτων από τα Μέθανα. Η νέα τάση στην τουριστική προβολή εμφανίστηκε με τη παρουσίαση των Δωρεάν i-pad/i-phone & Android Εφαρμογών: Click Spetses & Click Poros από την εταιρεία Creation Advertising σε 2 i-pad τα οποία είχαν την ευκαιρία να «εξερευνήσουν» οι επισκέπτες.  
Το περίπτερο του Αργοσαρωνικού επισκέφτηκαν και συνομίλησαν με τους εθελοντές, ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Χρήστος Πάλλης, ο Γ.Γ. του Υπουργείου Τουρισμού κ. Λιάσκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής κ. Δημήτρης Κατσικάρης, οι βουλευτές κ. Κώστας Κατσαφάδος και Δημήτρης Καρύδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Σπύρος Σπυρίδων, ο Δήμαρχος Σπετσών κ. Παναγιώτης Λυράκης και πλήθος κατοίκων και φίλων του Αργοσαρωνικού. 
Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί την Επαγγελματική Ένωση Αίγινας, την Ένωση Ξενοδόχων Αίγινας, την Επαγγελματική Ένωση Αγκιστρίου, τον Εμπορικό-Επαγγελματικό Σύλλογο Πόρου, τον Σύλλογο  Ενοικιαζομένων Δωματίων Πόρου-Γαλατά, την Ένωση Ξενοδόχων Μεθάνων, τον Εμπορικό Σύλλογο Σπετσών, τον Σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων Αίγινας, τους Χορηγούς & τις Δημοτικές Αρχές της περιοχής. Ιδιαίτερα ευχαριστεί τους υπέροχους εθελοντές που προσέφεραν τον καλύτερο εαυτό τους για να πείσουν τους επισκέπτες να επισκεφτούν τα Νησιά του Αργοσαρωνικού & την Τροιζηνία-Μέθανα αυτό το καλοκαίρι.

Η Οργανωτική Επιτροπή για την δράση της Σ.Ε.Ε.Φ.Α.: 


Δημήτρης Συξέρης, Νίκος Γιαννούλης, Σταύρος Καλαμάκης, Μιχάλης Πάνου, Ιάσονας Ορλάνδος, Μαίρη Κασιμάτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου