Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ή ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ;

Κατά μέτωπο επίθεση στη διοίκηση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Ελ. Βενιζέλος εξαπέλυσε η αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους Ryanair με δελτίο Τύπου που εξέδωσε για τον εορτασμό της πρώτης εσωτερικής πτήσης στην Ελλάδα. Η Ryanair έχει δρομολογήσει αεροσκάφος στη γραμμή Θεσσαλονίκη-Χανιά, ενώ όπως αναφέρει αναμένεται να αναλάβει και νέες γραμμές εσωτερικού.
Στο δελτίο Τύπου μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι η πολιτική υψηλών κομίστρων που εφαρμόζει το ΔΑΑ και η άρνηση της διοίκησης να βρει φόρμουλα συνεργασίας με τη Ryanair στερούν από την Ελλάδα τουρίστες σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την οικονομία και ιδιαίτερα για τη βαριά βιομηχανία του τουρισμού. παράλληλα επισημαίνει ότι σε αυτή τη φάση η επιβατική κίνηση στον ΔΑΑ έχει υποχωρήσει κατά 22, από τα 16,4 εκτ. επιβατών το 2008 στα 12,8 εκατ. το 2012.
Η εταιρία αναφέρει ότι έχει υποβάλλει και συγκροτημένο σχέδιο συνεργασίας με πολλά ελληνικά αεροδρόμια στον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, το οποίο αν γίνει αποδεκτό η εταιρία θα φέρει στην Ελλάδα 10 εκατ. επιβάτες μέχρι το 2016(!).
Πηγή; sofokleusin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου