Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Ο Ε.Ε.Σ.Π ΚΑΤΑ ΤΗΣ Κ.Υ.Α. ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

Ο Εμπορικός-Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου, εκπροσωπώντας θεσμικά το σύνολο των Επιχειρήσεων και των Επαγγελματιών του νησιού, έπειτα από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, συμμετείχε στην πρωτοβουλία της «Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων που θίγονται από την ανάπτυξη Υδατοκαλλιεργειών» για ακύρωση  της κοινής υπουργικής απόφασης του «Ειδικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τις Υδατοκαλλιέργειες».

Ο Ε.Ε.Σ.Π όρισε ειδικούς πληρεξούσιους, αντιπρόσωπους και αντικλήτους του τους δικηγόρους: Δημήτριο Μέλισσα, Ανδρέα Κούνδουρο και Ιωάννη Παϊταζόγλου, οι οποίοι εκπροσώπησαν τον Σύλλογο μαζί με τους υπόλοιπους Φορείς, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά τη δικάσιμο της 6ης Νοεμβρίου 2013 στην συζήτηση της αιτήσεως ακυρώσεως της υπ’ αρ. 31722/4.11.2011 Απόφασης της Επιτροπής Συντονισμού της Κυβερνητικής Πολιτικής στον τομέα του Χωροταξικού Σχεδιασμού και της Αειφόρου Ανάπτυξης (ΦΕΚ Β΄ 2505/4.11.2011). Η απόφαση αναμένεται εντός του 2014.

Ο Ε.Ε.Σ.Π με αίσθημα ευθύνης στους επαγγελματίες και συνολικά την Κοινωνία του Πόρου, θα προασπίσει με κάθε νόμιμο τρόπο το Φυσικό Περιβάλλον και την Αειφόρο Αναπτυξιακή Προοπτική του νησιού μας. Η επιχειρηματικότητα είναι κυρίαρχος πυλώνας για την Ανάπτυξη και την Ευημερία αλλά δεν πρέπει να έρχεται σε σύγκρουση με την προστασία του Περιβάλλοντος, ειδικά στον τόπο μας που η κύρια πηγή εισοδήματος των κατοίκων του είναι ο Τουρισμός.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ε.Σ.Π αποτελείται από τους:

Αναστάσιο Παπαχρήστου /Πρόεδρος
Παντελής Κουνέλης / Α' Αντιπρόεδρος
Γεώργιος Παπαδάκης / Β' Αντιπρόεδρος
Δημήτρης Συξέρης / Γενικός Γραμματέας
Νεκτάριος Παύλου / Ταμίας
Βασίλειος Μουρτζούκος / Μέλος
Αναστάσιος Κωστόπουλος / Μέλος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου