Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Δ. ΣΥΞΕΡΗΣ: ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΘΗΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Πόρου κ.Δημήτρης Συξέρης έκανε την ακόλουθη δήλωση για την διαφοροποίηση του στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, από τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Στρατηγό, σχετικά με την Μελέτη Διάγνωσης των προβλημάτων του Βιολογικού Καθαρισμού Πόρου-Γαλατά:

"Με αφορμή το πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο της 13ης Νοεμβρίου στο οποίο έλαβαν χώρα κωμικοτραγικές  στιγμές και ντροπιαστικά γεγονότα που δεν αρμόζουν σε Αιρετούς, οφείλω να ενημερώσω το κοινό για την διαφοροποίηση, από την παράταξη μου στην τελική ψηφοφορία.

Έπειτα από μεγάλη περίοδο αναμονής, τέθηκε σαν κυρίαρχο θέμα στο Δ.Σ από τον Πρόεδρο της Επιτροπής για τον Βιολογικό Καθαρισμό Πόρου-Γαλατά κ. Δημήτρη Στρατηγό, η εξέταση του πρακτικού της, με το οποίο είχε αποφασιστεί ομόφωνα η απευθείας ανάθεση σε συγκεκριμένο μελετητικό γραφείο η «συνολική μελέτη διάγνωσης και αντιμετώπισης των προβλημάτων του ΒΙΟΚΑ» με δωρεά του κ. Δημητριάδη ύψους 25.000 ευρώ περίπου.

Επειδή η σχετική εισήγηση του Δημάρχου καθυστέρησε, ο κ. Δημητριάδης ετοίμασε εισήγηση βασισμένη στην απόφαση της Επιτροπής, την οποία είχε ψηφίσει και ο κ. Δήμαρχος. Εν τω μεταξύ οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου σε συνεργασία με τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δ.Σ κατέληξαν σε μια εναλλακτική πρόταση με αυξημένο κόστος και αντικείμενο μελέτης για ταχύτερο αποτέλεσμα, η οποία όμως γνωστοποιήθηκε στους επικεφαλείς των παρατάξεων μια ώρα πριν τη κρίσιμη συνεδρίαση κάτι που εξελήφθη με έκδηλη καχυποψία από την Μειοψηφία.

Έπειτα από 9 ώρες αντεγκλήσεων και απαράδεκτων γεγονότων που οδήγησαν σε μια πρώτη φαιδρή απόφαση, οδηγηθήκαμε σε πλήρες  αδιέξοδο  με την αδιάλλακτη στάση του κ. Δημητριάδη να μην δέχεται καμία αναβολή έστω και ολιγόωρη για εξέταση των νέων δεδομένων, αλλά και την επίσης λανθασμένη επιλογή του να μην προχωρήσει στην δωρεά για την Μελέτη, αν ψηφιζόταν η πρόταση του Δημάρχου.

Υπό αυτά τα δεδομένα, αποφάσισα με αίσθημα ευθύνης προς το νησί μας, μπροστά στο διαφαινόμενο εγκληματικό αδιέξοδο, να επιλέξω την πρόταση της Μειοψηφίας (η οποία αν και φαινομενικά πιο χρονοβόρα, είχε άμεση χρηματοδότηση), στενοχωρώντας για την επιλογή μου αυτή το Δήμαρχο και την παράταξη μου, για να μην χαθεί αυτή η ευκαιρία για έναρξη λύσης  του ΒΙΟΚΑ.

Η πρόταση του κ. Δημάρχου αν και καλύτερη - σύμφωνα με τους υπευθύνους της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κ. Ξάνθη και κ. Νικολετόπουλο - δεν είχε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, αφού ο κ. Δήμαρχος είχε δηλώσει οικονομική αδυναμία του Δήμου και ο κ. Δημητριάδης με προφανή αλαζονεία δήλωσε πως δεν θα ισχύει η δωρεά του αν δεν ψηφιστεί η δική του πρόταση. Σε αυτό το σημείο οφείλω να αναφέρω την ξεκάθαρη θέση μου στο Δ.Σ πως τα χρήματα για την μελέτη αυτή έπρεπε να τα είχε εξασφαλίσει ο Δήμος Πόρου με ίδιους πόρους ή με οικονομική συμμετοχή του όμορου Δήμου Τροιζηνίας και να μην εξαρτάται από την «αγαθοεργία» οποιουδήποτε.


Η επόμενη φάση μετά την ολοκλήρωση αυτής της ψηφισθείσας «Μελέτης Διάγνωσης» σε 1-2 μήνες, θα είναι να σταλεί αυτή στην Περιφέρεια Αττικής η οποία θα προχωρήσει στην Πλήρη και Κανονική Μελέτη Έργου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Βιολογικού Καθαρισμού Πόρου-Γαλατά, τα οποία και θα χρηματοδοτήσει όπως έχει δεσμευτεί ο κ. Αντιπεριφερειάρχης Νήσων."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου