Παρασκευή, 8 Μαΐου 2015

Ο Ε.Ε.Σ.Π ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΘΜΕΙΑΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΡΟΥ-ΓΑΛΑΤΑ

Με μια σειρά ενεργειών το Δ.Σ του Εμπορικού-Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου, έχει αναλάβει Πρωτοβουλίες για να αντιμετωπίσει τα επαναλαμβανόμενα προβλήματα που παρατηρούνται στη Πορθμειακή Γραμμή Πόρου-Γαλατά ιδιαίτερα κατά τις ημέρες μεγάλης προσέλευσης επισκεπτών στο νησί.
Το Δ.Σ του Ε.Ε.Σ.Π ήδη απέστειλε επιστολή με αποδέκτες τον Δήμαρχο Πόρου, τον Δήμαρχο Τροιζηνίας-Μεθάνων, τον Λιμενάρχη Πόρου, τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Πόρου καθώς και τους Προέδρους των δύο Κοινοπραξιών Φεριμπότ, με σκοπό να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες από τη πλευρά τους, για την αποφυγή ανάλογων περιστατικών στο άμεσο μέλλον. 

Στην ίδια επιστολή ζητήθηκε από όλους τους Αρμοδίους να διεξαχθεί Διευρυμένη Σύσκεψη μεταξύ των εμπλεκόμενων Αρχών και Φορέων του Πόρου και της Τροιζηνίας και στην οποία ο Ε.Ε.Σ.Π μπορεί να συμβάλλει ενεργά για το κοινό καλό.  

Χαρακτηριστικά το Δ.Σ αναφέρει: "Σας εφιστούμε εντόνως την προσοχή για την επερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο και ιδιαίτερα για τα Σαββατοκύριακα που υπάρχει επισκεπτήριο στο Κ.Ε Πόρος καθώς και στο τριήμερο του Αγ. Πνεύματος"

Οι αφηγήσεις επαγγελματιών, κατοίκων, επισκεπτών καθώς και του Δημάρχου Πόρου, αναφέρουν σημαντικές καθυστερήσεις 30’-120’, λόγω ύπαρξης ενός μόνο Φεριμπότ στη πρώτη από τις δύο βάρδιες της συγκεκριμένης ημέρας. Οι καθυστερήσεις αυτές, σύμφωνα με τα λεγόμενα των επιχειρηματιών, δημιούργησαν αρνητικές εντυπώσεις σε πολλούς επισκέπτες, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρξαν εκδρομείς που δεν εισήλθαν τελικά στο νησί και αναχώρησαν για άλλους προορισμούς λόγω της μεγάλης αναμονής. 


Το συγκεκριμένο πρόβλημα εντάθηκε και λόγω της έλλειψης χώρων στάθμευσης στην περιοχή πέριξ της Προβλήτας του Γαλατά, καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες, στην προσπάθεια αρκετών επισκεπτών να αφήσουν προσωρινά τα αυτοκίνητα τους στον Γαλατά και να εισέλθουν με βάρκες στο νησί, καλύφθηκαν πολύ γρήγορα οι υπάρχουσες θέσεις στάθμευσης.

Είναι γεγονός πως το συγκεκριμένο τριήμερο, με σύμμαχο τις καλές καιρικές συνθήκες και την ταυτόχρονη διεξαγωγή του East Med Yacht Show Poros 2015, η προσέλευση των επισκεπτών στο νησί πραγματικά ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Όμως η έντονη δυσαρέσκεια που εκφράστηκε από πολλούς επισκέπτες του νησιού για την μεγάλη καθυστέρηση της Παρασκευής,  οδήγησε – σύμφωνα με τις απόψεις πολλών επιχειρηματιών – στην επίσπευση της αναχώρησης τους από το νησί την Κυριακή 3/5/2015 αλλά σε πολλές περιπτώσεις και το Σάββατο 2/5/2015, με σκοπό την αποφυγή ανάλογης ταλαιπωρίας.

Αυτό μάλιστα φάνηκε ιδιαίτερα κατά το πρωί της Κυριακής, όπου δεκάδες αυτοκίνητα από πολύ νωρίς -πριν τις 10πμ- αναχωρούσαν από τη προβλήτα του Πόρου, δημιουργώντας σε ορισμένες περιπτώσεις μεσαίου μεγέθους ουρές οχημάτων, εντάσεις μεταξύ των οδηγών και μικροπροβλήματα στην κυκλοφορία στον κεντρικό παραλιακό δρόμο στο ύψος του Άλσους Παπαντωνίου για μικρά χρονικά διαστήματα. 

Λόγω της εσπευσμένης αναχώρησης των εκδρομέων ουσιαστικά «χάθηκε» η 3η ημέρα του τριημέρου προκαλώντας τελικά οικονομική ζημία στις επιχειρήσεις.

Ευτυχώς λόγω της ύπαρξης μεγάλης δύναμης του Λιμεναρχείου Πόρου και ανδρών του Α.Τ Πόρου (οι οποίοι κλήθηκαν από τον Γ.Γ του Ε.Ε.Σ.Π να ρυθμίσουν την κυκλοφορία), καθώς και του μεγαλύτερου μεγέθους της Προβλήτας του Πόρου, αποφεύχθηκαν αντίστοιχα με την Παρασκευή προβλήματα, παρότι μέχρι τις 2.10μμ εκτελούσε δρομολόγια μόνο ένα φέριμποτ. Μάλιστα τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες παρόντες διαρκώς κατά την αναχώρηση των επισκεπτών ήταν ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Ε.Σ.Π. συνδράμοντας το έργο των Αρχών. 


Η επιστολή του Ε.Ε.Σ.Π καταλήγει με μια ευγενική προειδοποίηση προς κάθε κατεύθυνση: 

"Το Δ.Σ του Ε.Ε.Σ.Π, σε κάθε περίπτωση θα προασπιστεί με κάθε διαθέσιμο Νόμιμο Τρόπο τα συμφέροντα των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών του νησιού, ιδιαίτερα εν μέσω Οικονομικής Κρίσης, καθώς και την φήμη του Πόρου σαν προσιτού Τουριστικού Προορισμού γενικότερα.

Φωτογραφίες: από Facebook και Ειδησεογραφικές Ιστοσελίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου