Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΗ ΤΡΙΠΟΛΗ

Η Τουριστική κίνηση στον Αργοσαρωνικό είναι φέτος χαμηλότερη από το 2010. Οι λόγοι πάρα πολλοί: η μεγάλη οικονομική κρίση στην Ελλάδα, οι μειώσεις μισθών και επιδομάτων που έχουν περιορίσει δραματικά το διαθέσιμο οικογενειακό εισόδημα, η κακή ψυχολογία του κόσμου κλπ. Όμως υπάρχουν ορισμένα ελληνικά νησιά που έχουν μεγάλη αύξηση τουρισμού. Η Ρόδος, η Κώς, η κέρκυρα, η Κρήτη, είναι μερικά από τα νησιά αυτά. Ο λόγος είναι προφανής: τα Διεθνή Αεροδρόμια που διαθέτουν και οι δυνατότητες που τους προσφέρουν για προσγείωση πτήσεων τσάρτερ. 
Ιδιαίτερα φέτος, που οι ταραχές των τελευταίων μηνών στην Αθήνα έχουν αποθαρύνει αρκετούς τουρίστες από το να χρησιμοποιήσουν το Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος ως πρώτο σταθμό για να συνεχίσουν τις διακοπές τους στα ελληνικά νησιά με πλοία ή άλλα μέσα. Η απευθείας μετάβαση στα μεγάλα ελληνικά νησιά είναι η εύκολη και ασφαλέστερη λύση για μεγάλο αριθμό αλλοδαπών τουριστών.
Ένα αεροδρόμιο για πτήσεις τσάρτερ (πτήσεις χαμηλού κόστους) είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί  άμεσα στην Πελοπόνησσο (γιατί το Ελ. Βενιζέλος έχει απαγορευτικά υψηλά τέλη ειδικά για τα τσάρτερ). Ένα θέμα για το οποίο η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής του Δήμου Πόρου, έχει προωθήσει πολύ με επιστολές σε Υπουργεία, Βουλευτές, Περιφέρειες Αττικής και Πελοπονήσσου, αλλά και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό από τις 26/4/2011. Μεγάλη ελπίδα έχουν δώσει οι πρόσφατες δηλώσες του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Π. Τατούλη, για μετατροπή του Στρατιωτικού Αεροδρομίου της Τρίπολης σερ Πολιτικό με ιδιωτικά κεφάλαια. Οι ενέργειες της Επιτροπής θα ενταθούν και την επόμενη περίοδο με επιστολές, επισκέψεις και κάθε είδους δράσεις προς όλους τους αρμόδιους φορείς. 

1 σχόλιο:

  1. ασφαλώς και θα ήταν σωτήριο για το νησί μας ένα αεροδρόμιο στην Πελοπόννησο.δεν ξέρω όμως κατά πόσο θα είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε μεγάλο αριθμό τουριστών και παίρνω παράδειγμα τα εκατομμύρια των Αθηναίων που μας έχουν γυρίσει τη πλάτη.Πρώτα πρέπει να μάθουμε να προσφέρουμε υπηρεσίες και προϊόντα υψηλής ποιότητας, οι πελάτες έχουν μνήμη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή