Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΛΛΑΝΔΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ

Τη Δευτέρα 3/10 και τη Τρίτη  4/10, επισκέφτηκε το Πόρο,  μια αποστολή Ολλανδών Δημοσιογράφων αποτελούμενη από την  κα Marjolein van Rotterdam, και  το κο John van Helvert. Η συγκεκριμένη δράση προγραμματίστηκε από το γραφείο ΕΟΤ Ολλανδίας σε συνεργασία με τους Δήμους Πόρου, Αίγινας, Ύδρας και Σπετσών για την αποτελεσματικότερη προβολή των νησιών του Αργοσαρωνικού.

Οι Ολλανδοί δημοσιογράφοι έγιναν δεκτοί στα νησιά του Αργοσαρωνικού από τους Προέδρους των Επιτροπών Τουριστικής Αναπτυξης των οικίων Δήμων και ξεναγήθηκαν στα σημαντικότερα Τουριστικά και Πολιτιστικά αξιοθέατα των νησιών. 

Στον Πόρο, εκτός από τον Πρόεδρο της Ε.Τ.Α.Π κ. Δημήτρη Συξέρη, σημαντικότατη συμβολή στην επιτυχία της επίσκεψης, είχαν η κα Ανούκ Κουβαρά, η κα Κατερίνα Σακελλίου,  η κα Σεσίλ Κουβαρά, ο κ. Αντρέας Κουβαράς και ο κ. Σάκης Παπαμήτρου. Η ξενάγηση των 2 δημοσιογράφων έγινε στην μητρική τους γλώσσα με τη βοήθεια των κυριών Κουβαρά και Σακελλίου, διευκολύνοντας κατά πολύ την κατανόηση των δυνατοτήτων της τουριστικής ανάπτυξης του Πόρου, σε υποδομές, καταλύματα, μετακινήσεις, δραστηριότητες, διασκέδαση κλπ.  

Η ολοκλήρωση της επίσκεψης των δημοσιογράφων στο Πόρο και η μετάβαση τους στην Ύδρα έγινε με ιστιοπολικό σκάφος που διέθεσε αφιλοκερδώς η εταιρεία Greek Sails της οικογένειας Κουβαρά, αναδυκνείοντας τις δυνατότητες του Πόρου να λειτουργήσει σαν κόμβος για ολόκληρο τον Αργοσαρωνικό στον θαλάσσιο τουρισμό. 
   
Το ρεπορτάζ αυτό θα δημοσιευθεί στο ειδικευμένο Ολλανδικό τουριστικό περιοδικό Reizen Magazine, το πλέον δημοφιλές περιοδικό της κατηγορίας του, μηνιαίας έκδοσης με 60.000 αντίτυπα, δική του ιστοσελίδα με 53.000 views την εβδομάδα και το οποίο στέλνει 44.000 ενημερωτικά emails 12 φορές το χρόνο στους εγγεγραμμένους συνδρομητές του. Ο λογαρισμός Twitter που διαθέτει, έχει 3.500 followers τη μέρα.

Το άρθρο θα είναι 6 σελιδών f/c και θα δημοσιευθεί στο περιοδικό το 2012, κάνοντας τη πολλαπλασιαστική απόδοση του άρθρου εγγυημένη για το νησί του Πόρου και τις άλλες περιοχές  του Αργοσαρωνικού που θα προβληθούν στο άρθρο.



1 σχόλιο: