Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΑΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Τη τετάρτη 12 Οκτωβρίου επισκέφτηκε τον Πόρο μικτή Δημοσιογραφική και   Επιχειρηματική Αποστολή από τη Δανία. Τη Διοργάνωση του ενημερωτικού ταξιδιού (Press trip) της ομάδας Δανών δημοσιογράφων και Επιχειρηματιών για την προώθηση του θαλάσσιου τουρισμού με σκάφη αναψυχής  (yachting), είχε αναλάβει η Ελληνική Πρεσβεία της Δανίας και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας σε συνεργασία με τους Δήμους Πόρου, Αίγινας και Ύδρας.

Η αποστολή αποτελείτο από  επτά Δανούς δημοσιογράφους εξειδικευμένης αρθρογραφίας από μεγάλα ειδησεογραφικά μέσα της Δανίας με θέμα την ελληνική κρουαζιέρα με γιώτ (ιστιοπλοικά και μηχανοκίνητα). Το εν λόγω πρόγραμμα διεξάγεται στο πλαίσιο στήριξης της προσπάθειας προβολής της χώρας, μέσα από στοχευμένα προγράμματα φιλοξενίας ξένων δημοσιογράφων.

Ειδικότερα, στην αποστολή συμμετείχε το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό πρακτορείο της Δανίας στον τομέα της ναύλωσης σκαφών αναψυχής, Sunway/Seatravel, για το οποίο η Ελλάδα αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά στον τομέα αυτό και το οποίο επιθυμεί να αναπτύξει περαιτέρω την επιχειρηματική του δραστηριότητα στη χώρα μας, με σκοπό την ευρύτερη προβολή του ελληνικού γιώτιγκ στη Δανία, τη Νορβηγία και γενικότερα στη Σκανδιναβία και την προσέλκυση τουριστών από αυτές τις χώρες. Εκπρόσωπος του γραφείου Sunway/Seatravel, ήταν ο Διευθυντής Πωλήσεων κ. Niels Kjeldsen

Οι δημοσιογράφοι που συμμετείχαν στην αποστολή εκπροσωπούν τα μεγαλύτερα έντυπα Μ.Μ.Ε  της Δανίας: 

Mr.Kenneth Lund, από την Εφημερίδα Politiken
Mr Jens Ejsing Andersen, από την Εφημερίδα Berlingske
Mrs Nina Maria Bendixen, από το Γυναικείο Περιοδικό FEMINA
Mrs. Karen Dorthea Ellegaard, από το εβδομαδιαίο Περιοδικό Ποικίλης Ύλης, Pleasure, της οικονομικής Εφημερίδας, Børsen
Mr. Anders Moerkbak Bruun, από την Εφημερίδα Jyllands Posten
Mrs Dorte Geertsen, από την Εφημερίδα Νordjyske Medier
Mr. Tobias Hansen, από την Εφημερίδα Ekstra Bladet

Στον Πόρο η αποστολή έγινε δεκτή από τον εκπρόσωπο του Δημάρχου Πόρου, κ. Δημήτρη Συξέρη και τους Δανόφωνους κατοίκους του νησιού κα. Bente Holst και κ. Peter Conrandt-Eberlin, οι οποίοι προσφέρθηκαν να ξεναγήσουν τους ομοεθνείς τους Δημοσιογράφους στα χαρακτηριστικότερα αξιοθέατα του Πόρου μαζί με την κα Κατερίνα Σακελλίου

Ο Δήμος Πόρου στα πλαίσια της προσπάθειας για αποτελεσματική προβολή του νησιού, παρέθεσε γεύμα σε παραθαλάσιο εστιατόριο και προσέφερε σε όλα τα μέλη της Αποστολής, πλήρες ενημερωτικό υλικό για το νησί (ενημερωτικά έντυπα, dvd, χάρτες) καθώς και χαρακτηριστικά προιόντα του Πόρου (Αμυγδαλωτά και σπιτικό λικέρ από λεμόνια), τα οποία ήταν  ήταν μια προσφορά της κας Σακκελίου. Σημαντική για την επιτυχία της επίσκεψης της Αποστολής από την Δανία ήταν και η συμβολή του κ. Σωτήρη Κουβαρά, ιδιοκτήτη της εταιρείας θαλάσσιου τουρισμού Greek Sails.

Το συγκεκριμένο Press Trip, αποτελεί μια ακόμα ευκαιρία για προβολή των νησιών του Αργοσαρωνικού στις Ευρωπαικές Τουριστικές Αγορές και για το λόγο αυτό υπήρξε άψογη συνεργασία μεταξύ της Ελληνικής Πρεσβείας της Δανίας και ιδιαίτερα της Υπεύθυνης Τύπου κας Νίκης Ψυχάρη, της εκπροσώπου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κας Αναστασίας Πασσά και των Δημοτικών Αρχών Πόρου, Αίγινας και Ύδρας.
 

Για τις ανάγκες της αποστολής χρησιμοποιήθηκαν δύο γιώτ των εταιρειών Kiriacoulis & Kavas για τη θαλάσσια διαδρομή Άλιμος (11/10) – Ύδρα (11/10) –  Πόρος (12/10)– Αίγινα (12/10) – Άλιμος (13/10).  

Τη πέμπτη 13/10 έχει προγραμματιστεί  ενημερωτική συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Γ. Κολέτσο, καθώς και μία επίσκεψη στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου