Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ

Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 12.00, ο Δήμος Πόρου,  η  Εύξεινη Πόλη και η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης διοργάνωσαν Ενημερωτικό Σεμινάριο στο κτήριο Συγγρού με θέμα «Μειώνοντας τα σκουπίδια μας: Λύσεις και Προτάσεις».

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η ενημέρωση των πολιτών του Πορου σχετικά με την εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων, ώστε να αρχίσει η πιλοτική εφαρμογή της οικιακής κομποστοποίησης και στον Δήμο μας.
Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου ZERO WASTE του Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας «Μεσογειακός Χώρος 2007 – 2013», στο οποίο είχε δηλώσει συμμετοχή ο Δήμος μας, με στόχο την διευκόλυνση στην εφαρμογή εναλλακτικών μεθόδων διαχείρισης των απορριμμάτων. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από Εθνικούς Πόρους.
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου εκπρόσωπος της Εύξεινης Πόλης  παρουσιάστηκε εν συντομία το έργο και στη συνέχεια εκπρόσωπος της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης εξήγησε τι είναι και πώς γίνεται η οικιακή κομποστοποίηση.
Οι συμμετέχοντες παρέλαβαν από έναν οικιακό κάδο κομποστοποίησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου