Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Συνάντηση Συντονιστικής Επιτροπής Επαγγελματικών Φορέων Αργοσαρωνικού με ΔΗΜ.ΑΡ

Τη πέμπτη 25 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ στη Βουλή, συνάντηση εκπροσώπων της Συντονιστικής Επιτροπής Επαγγελματικών Φορέων Αργοσαρωνικού (Σ.Ε.Ε.Φ.Α) με τον Τομεάρχη Τουρισμού της ΔΗΜΑΡ βουλευτή Λαρίσης κ. Θωμά Ψύρρα και την υπεύθυνη συντονισμού του Τομέα Τουρισμού κα. Ισμήνη Μώρου. 
Οι εκπρόσωποι της Σ.Ε.Ε.Φ.Α παρουσίασαν στους αρμόδιους της ΔΗΜΑΡ, διεξοδικά τα προβλήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες και τους κατοίκους του Αργοσαρωνικού, ιδιαίτερα τα σχετιζόμενα με την κύρια πηγή εισοδήματος της περιοχής που είναι ο Τουρισμός. Στη συνάντηση η οποία διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα συμμετείχαν ο κ. Σταύρος Καλαμάκης / Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αίγινας, ο κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος / Αντιπρόεδρος Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Αίγινας, ο κ.  Χαράλαμπος Τσούκας / Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων Αργοσαρωνικού, ο κ. Γιώργος Μπάμπουσκος / Πρόεδρος Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Μεθάνων και ο κ. Δημήτρης Συξέρης / Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού-Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου και Πρόεδρος Ε.Τ.Α.Π Δ.Σ Πόρου. 

Αναφορά για το σκοπό δημιουργίας και των δράσεων της Συντονιστικής Επιτροπής, έκανε ο κ. Συξέρης, παρουσιάζοντας το σχεδιασμό των κοινών δράσεων για την προβολή του Αργοσαρωνικού και την διεκδίκηση λύσεων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή. 

Μια σύντομη αλλά πλήρη αναδρομή στην τουριστική ιστορία του Αργοσαρωνικού έκανε ο κ. Καλαμάκης, αναφέροντας ως κύρια πηγή των προβλημάτων την αποξένωση του Αργοσαρωνικού από τις Διεθνείς Τουριστικές Αγορές και την προβληματική Ακτοπλοϊκή διασύνδεση με το κέντρο και ανάμεσα στα νησιά.

Διεξοδική αναφορά στο ζήτημα του υψηλού κόστους του αεροδρομίου Ελ.Βενιζέλος που έχει ουσιαστικά εξοβελίσει τις πτήσεις τσάρτερ, έκανε ο κ. Χ.Τσούκας, παρουσιάζοντας στατιστικά στοιχεία για την δραματική πτώση του εισερχόμενου τουρισμού, τονίζοντας πως αποτελεί θέμα επιβίωσης η λύση του ζητήματος του αεροδρομίου. Σημαντική ήταν η αναφορά στη προοπτική δημιουργίας Υδατοδρομίων στα νησιά του Αργοσαρωνικού. 

Ο κ. Παπαδόπουλος παρουσίασε μια σειρά από επιμέρους προβλήματα που αφορούν τις τουριστικές επιχειρήσεις του Αργοσαρωνικού και διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν για να εξευρεθούν άμεσα λύσεις. 

Ο κ. Μπάμπουσκος αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες της χερσονήσου των Μεθάνων και στην δραματική αίσθηση απομόνωσης που αντιμετωπίζουν επιχειρήσεις και κάτοικοι λόγω έλλειψης ακτοπλοϊκών δρομολογίων.

Οι εκπρόσωποι της Σ.Ε.Ε.Φ.Α , κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις για την βελτίωση της αεροπορικής εξυπηρέτησης της Αττικής-Αργοσαρωνικού και για τα επιμέρους ζητήματα που αφορούν της ευρύτερη περιοχή της νησιωτικής Αττικής, όπως τον Αναπτυξιακό Νόμο, την ακτοπλοϊκή διασύνδεση, τις υποδομές και πολλά άλλα. 

Οι αρμόδιοι της ΔΗΜΑΡ, αφού άκουσαν με προσοχή και μεγάλο ενδιαφέρον τα ζητήματα που αναφέρθηκαν, δεσμεύτηκαν για ανάληψη πρωτοβουλιών από την πλευρά τους για την διευθέτηση των προβλημάτων που απασχολούν την μοναδική αυτή περιοχή που έχει μακραίωνη ιστορία και μεγάλη δυναμική. Ζητήθηκε μάλιστα από τους εκπροσώπους της Σ.Ε.Ε.Φ.Α να αποστείλουν περισσότερες πληροφορίες για τα επιμέρους ζητήματα και να σχεδιαστούν από κοινού οι επόμενες δράσεις.

Δ.Σ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου