Τετάρτη, 16 Απριλίου 2014

Ο ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ Ν.Ο.Τ.Κ "ΠΟΡΟΣ 2014" ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ 11-13/4

Φωτό 1: Ο Γ.Γ του Ε.Ε.Σ.Π κ. Δημήτρης Συξέρης
Το τριήμερο 11-13 Απριλίου διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία στον Αργοσαρωνικό, ο Ιστιοπλοϊκός Αγώνας ΠΟΡΟΣ 2014 του Ναυταθλητικού Ομίλου Τζιτζιφιών Καλλιθέας. Ο αγώνας διοργανώνεται επί 30 συνεχή χρόνια από τον Ναυταθλητικό Όμιλο Τζιτζιφιών Καλλιθέας και σηματοδοτεί την έναρξη του αγωνιστικού προγράμματος Ανοικτής θάλασσας του ομίλου.
Η φετινή 30η διοργάνωση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Μάκη Γκρίτζαλη στην οποία έλαβαν περισσότερα από 40 καταμετρημένα σκάφη ORCi, ORC Club, ORC Club no spinnaker και IRC καθώς ο αγώνας προσμετρείται στο ranking list της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.
Τα 45 σκάφη με τα πληρώματα τους έλαβαν εκκίνηση την Παρασκευή 11 Απριλίου στις 4 το απόγευμα από το Φάληρο με πορεία για τον Πόρο. Την Πέμπτη το βράδυ στις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Τ.Κ είχε προηγηθεί η συνάντηση κυβερνητών όπου δόθηκε η ενημέρωση για τις οδηγίες πλου του αγώνα καθώς και για τις παροχές, εκδηλώσεις-happenings που είχαν προγραμματιστεί για την παραμονή των αγωνιζόμενων πληρωμάτων στον Πόρο με τον Δήμο Πόρου, το Λιμενικό Ταμείο Πόρου και τον Εμπορικό-Επαγγελματικό Σύλλογο Πόρου.
Τα σκάφη έφτασαν στο φυσικό λιμάνι του Πόρου μετά τις 10.30 το βράδυ της Παρασκευής και έδεσαν στην Μαρίνα του Πόρου σε χώρο που είχε διατεθεί δωρεάν από το Λιμενικό Ταμείο Πόρου, το οποίο προσέφερε επίσης δωρεάν στα σκάφη παροχή Νερού και Ηλεκτρικού.
Φωτό 2: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Δ.Κατσικάρης
Το Σάββατο το απόγευμα στις 8μμ διοργανώθηκε η επίσημη τελετή Υποδοχής και Βράβευσης των πληρωμάτων που τερμάτισαν πρώτα σε κάθε κατηγορία στο πρώτο σκέλος του Αγώνα. Ο Εμπορικός-Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου είχε ετοιμάσει πλούσιο μπουφέ με εδέσματα και άφθονο κρασί που προσέφεραν οι Επιχειρήσεις Εστίασης του νησιού για τους 300 και πλέον Ιστιοπλόους. Κατά τη διάρκεια της τελετής ο Ν.Ο.Τ.Κ απένειμε τιμητικές πλακέτες στον Δήμο Πόρου (την παρέλαβε ο Πρόεδρος του Δ.Σ κ. Δημήτρης Μωρόπουλος), στο Δ.Λ.Τ (την παρέλαβε η Αντιπρόεδρος του κα Ματούλα Μητσοπούλου) και στον Εμπορικό –Επαγγελματικό Σύλλογο Πόρου (την παρέλαβε ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου κ. Δημήτρης Συξέρης).
Τις Απονομές των νικητών του 1ου σκέλους, έκαναν μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής κ. Δ.Κατσικάρης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής κ. Σ. Σπυρίδων, ο Λιμενάρχης Πόρου κ. Ι. Αθηναίος. Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια ήταν η παρουσία του πρώτου Συμβούλου της Τουρκικής Πρεσβείας στην Ελλάδα κ. Μπαρίς Καλκαβάν ο οποίος συμμετείχε ως μέλος πληρώματος σε σκάφος με Έλληνα κυβερνήτη και απένειμε βραβείο σε συναθλητές του.
Στον πλούσιο μπουφέ που ενθουσίασε τους Έλληνες και Αλλοδαπούς αθλητές του Αγώνα, χρέη οικοδεσπότη ανέλαβαν ο Γ.Γ. του Ε.Ε.Σ.Π κ. Δημήτρης Συξέρης και η Αντιπρόεδρος του Δ.Λ.Τ κα Ματούλα Μητσοπούλου. Χειροποίητα γλυκά και σπιτική λεμονάδα προσέφεραν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών «Ποριώτισα».
Φωτό 3: Το Χορευτικό του Ν.Ο.Π.Τ
Αμέσως μετά την απονομή των βραβείων, το κέφι ζωντάνεψε με την παρουσία του χορευτικού τμήματος του Ν.Ο.Π.Τ, προκαλώντας πολλούς αθλητές να λάβουν μέρος στον χορό και να δώσουν μια μοναδική εορταστική ατμόσφαιρα στην εκδήλωση. Τη μουσική κάλυψη της βραδιάς είχε αναλάβει ο Dj του Bar Joy, ο οποίος ενθουσίασε όλους του παριστάμενους με Ελληνική και Ξένη Μουσική.
Αμέσως μετά την τελετή, όλοι οι αθλητές διασκορπίστηκαν στις ταβέρνες και τις καφετέριες του Πόρου, αλλά συγκεντρώθηκαν ξανά μετά τις 11μμ στο Café-Bar Passagio στο οποίο ο Ν.Ο.Τ.Κ διοργάνωσε το καθιερωμένο party, χορηγία της Μπύρας Μύθος.
Όλοι οι Συμμετέχοντες αναχώρησαν για το δεύτερο σκέλος του Αγώνα τη Κυριακή πρωί ενθουσιασμένοι για την μοναδική φιλοξενία των κατοίκων και των Αρχών του Πόρου.
Φωτό 4: Ο πλούσιος Μπουφές του Ε.Ε.Σ.Π 
Σημαντικό στοιχείο που άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στους συμμετέχοντες, ήταν η εξαιρετική συνεργασία του Ν.Ο.Τ.Κ με τον Ε.Ε.Σ.Π για την χορήγηση ειδικών τιμών σε Ξενοδοχεία για τους Αθλητές και τους Συνοδούς τους καθώς και έκπτωση 10% σε όλες τις επιχειρήσεις εστίασης του νησιού.
Αυτό έγινε πράξη έπειτα από πρόταση που έκανε ο Γ.Γ. του Εμπορικού-Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου κ. Δημήτρης Συξέρης η οποία έγινε αποδεκτή από τον Πρόεδρο και το Δ.Σ του Συλλόγου. Έτσι δημιουργήθηκε και μοιράστηκε σε όλα τα πληρώματα ειδικό έντυπο με τις προσφορές των Ξενοδοχείων και με τα στοιχεία όλων των επιχειρήσεων Εστίασης του νησιού (τηλέφωνο και περιοχή) και το ποσοστό της έκπτωσης του 10%. Ο Δήμος Πόρου έδωσε επίσης ενημερωτικό έντυπο και χάρτη του Πόρου σε όλα τα σκάφη.
Η Οργανωτική Επιτροπή σύμφωνα με δήλωση της στους εκπροσώπους των Αρχών του Πόρου, ευχαρίστησε για την υπέροχη εμπειρία φιλοξενίας που έζησαν τις 3 ημέρες στο πανέμορφο νησί του Αργοσαρωνικού.
Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Ε.Ε.Σ.Π οι επιχειρήσεις που συνέβαλαν στην διοργάνωση του πλούσιου Μπουφέ έπειτα από πρόσκληση του Συλλόγου ήταν:
  •         Bar Joy
  •         Εστιατόριο «Panorama Resto»                 
  •         Εστιατόριο «Όασις»                                   
  •         Εστιατόριο «Ο Πλάτανος»                       
  •         Εστιατόριο «Primasera»
  •         Εστιατόριο «Ο Ναύτης»                
  •         Εστιατόριο «Ποσειδών»                
  •         Ψησταριά «Αγορά»
  •         Ψησταριά «Η Γωνιά»
  •       Κρεοπωλείο «Α.Παπαχρήστου»

Πηγή: Neaepohi.gr, Porosnews.gr, Δελτίο Τύπου Ε.Ε.Σ.Π . Φωτογραφίες: Μπάμπης Κανατσίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου