Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

"ΕΜΕΙΣ & ΟΙ ΆΛΛΟΙ" ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΥΞΕΡΗ

Ζούμε ένα επικίνδυνο και ψυχοφθόρο "Δημοτικό φανατισμό" εδώ και λίγο καιρό στον Πόρο. 

Φίλοι και συνάδελφοι που μέχρι πριν λίγο καιρό έπιναν μαζί τα ουζάκια τους και μερικές φορές έκαναν και κάποιο καλαμπούρι ή και δηκτικό σχόλιο για τα ζητήματα του νησιού, τώρα ανταλλάσσουν (στην καλύτερη περίπτωση) καχύποπτα βλέμματα ή (στην χειρότερη) χυδαίες ύβρεις. Μάλιστα φτάσαμε σε σημείο να "χωριστούν" ακόμα και οικογένειες.


Ειδικά με την αμεσότητα αλλά και την ανωνυμία που παρέχει το διαδίκτυο, γίνεται το "έλα να δεις". Ενημερωτικά website, Social Media, Προσωπικές Ιστοσελίδες και Blogs, αποτελούν τα νέα "πολεμικά χαρακώματα" των άσπονδων πλέον συμπατριωτών.   

Είναι επιτακτική ανάγκη και από τις δύο πλευρές να σταματήσουν οι επιθέσεις στα πρόσωπα (ειδικά οι ανώνυμες κάθε είδους) και να δοθεί έμφαση στην τεκμηριωμένη αντιπαράθεση θέσεων και προτάσεων. 

Η ανεξέλεγκτη καταγγελιολογία για κάθε έργο ή απλά ιδέα για έργο της μιας ή της άλλης πλευράς και η ανεύθυνη λασπολογία για τους επικεφαλής, τους συμβούλους ή και τους φίλους κάθε πλευράς, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε ένα ιδιότυπο "εμφύλιο". 

Η εποχή που διανύουμε είναι ίσως η δυσκολότερη της σύγχρονης Ιστορίας μας τόσο σε Οικονομικό όσο και σε Κοινωνικό επίπεδο. Ειδικά λίγο πριν την έναρξη της Κρισιμότερης Τουριστικής Περιόδου των τελευταίων 30 ετών, οφείλουμε όλοι μας (Πολίτες και Υποψήφιοι) να ξαναβρούμε το "μέτρο" και να σοβαρευτούμε. 

Κάθε Πολίτης πρέπει να επιλέξει ψύχραιμα την Παράταξη ή τους Ανθρώπους που θεωρεί καλύτερους να τον εκπροσωπήσουν βάσει των θέσεων, απόψεων, έργων και της προσωπικής ιστορίας του καθένα. Κάθε υποψήφιος από την άλλη, επιβάλλεται να ενημερώνει τους Πολίτες-Ψηφοφόρους για τις προτάσεις του, δίχως "ξεκατινιάσματα" και λασπολογία κατά των αντιπάλων του. Από τη στιγμή που όλοι δηλώνουμε πως θέλουμε το καλό του νησιού, οι ήπιοι τόνοι πρέπει να είναι μονόδρομος.

Ας ηρεμήσουμε λοιπόν από όλες τις πλευρές γιατί μπορεί να μην συμφωνούμε και ίσως δεν πρέπει να συμφωνούμε σε όλα, αλλά σε καμία των περιπτώσεων δεν πρέπει να διαφωνούμε σε όλα...

Δημήτρης Συξέρης
Δημοτικός Σύμβουλος Πόρου


Cartoon: political opponents at the beach by Medi Belortaja

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου