Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΚΑΙ Η 2η ΔΡΑΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε τη Τρίτη 19 Ιουλίου και η δεύτερη δράση καθαρισμού Ακτών & Δασικών Μονοπατιών στο Δήμο Πόρου. Αυτή τη φορά σειρά είχε η ακτή της Άρτιμου και τα κυριότερα μονοπάτια του Λεμονοδάσους. Στη δράση καθαρισμού που διοργανώθηκε και αυτή με πρωτοβουλία της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Πόρου, έλαβαν μέρος μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Πόρου, ομάδα των Εθελοντών Πυροσβεστών Πόρου, η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμου Πόρου και πολίτες. Σημαντικό ρόλο στη δράση είχαν οι κάτοικοι του Λεμονοδάσους με συντονιστή τον κ. Δημήτρη Ρεΐζη.
Από τις 8.30 το πρωί οι εθελοντές καθαριότητας χωρίστηκαν σε 2 ομάδες για την ταυτόχρονη δράση στην Ακτή και τα μονοπάτια του Λεμονοδάσους. Στον καθαρισμό της Ακτής της Άρτιμου και εκατέρωθεν του κεντρικού δρόμου συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γκίκας Μάγειρας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Πόρου κ. Δημήτρης Συξέρης, η Αντιδήμαρχος Σταματίνα Μητσιοπούλου, η Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠ Ελένη Κουτουζή και κάτοικοι της περιοχής. Η δεύτερη ομάδα με επικεφαλής τον κ. Δημήτρη Ρεΐζη του ΤΟΕΒ Λεμονοδάσους και τον Στέλιο Ζεντέλη της ομάδας εθελοντών πυροσβεστών Πόρου επιμελήθηκαν τον καθαρισμό των κυριότερων μονοπατιών του Λεμονοδάσους.
Στη συνέχεια οι εθελοντές μετέβησαν στον περιοχή της Πλάκας καθαρίζοντας εκατέρωθεν του δρόμου τη περιοχή μέχρι το Νεκροταφείο του Γαλατά.
 Τα απορρίμματα συλλέχθηκαν σε μεγάλες σακούλες σκουπιδιών και περισυλλέγησαν από Απορριμματοφόρο που απέστειλε ο Δήμος Πόρου για τη συγκεκριμένη δράση.
Η δράση που έλαβε την ομόφωνη έγκριση του Δ.Σ. Πόρου, σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση των πολιτών για το περιβάλλον και την ενεργή συμμετοχή τους στην καθαριότητα, ένας τομέας που χρειάζεται τη φροντίδα όλων μας, προκειμένου να αναδειχθεί κάθε τοποθεσία του Πόρου και ολόκληρος ο Δήμος, ως τόπος μοναδικής ομορφιάς και πολιτισμού. Ανάλογες δράσεις θα συνεχιστούν μέχρι το φθινόπωρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου