Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013

ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΑΥΣΤΡΙΑ +20%


Με αισιόδοξους για τον ελληνικό τουρισμό οιωνούς ξεκινά το 2013 απο την πρωτεύουσα της Αυστρίας. Η αυστριακή τηλεόραση και δημοσιεύματα του αυστριακού τύπου επισημαίνουν τις δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου του Συνδέσμου τουριστικών Γραφείων Αυστρίας, σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα ακόμα και εν μέσω κρίσης το 2011 και 2012 παρέμεινε πρώτη στις προτιμήσεις των Αυστριακών στα ταξιδιωτικά πακέτα ενώ η πορεία των κρατήσεων για το τρέχον έτος παρουσιάζει ήδη άνοδο 20%. 

Η ανοδική τάση για διακοπές στη χώρα μας, έγινε εμφανής και κατά τη χθεσινή συνέντευξη τύπου του Δήμου Κέρκυρας, η οποία προσέλκυσε πλήθος δημοσιογράφων και διοργανωτές ταξιδίων. 
Στο Μουσείο Hofmobilien depot, παρουσιάζεται έκθεση με έπιπλα και αντικείμενα της Αυτοκράτειρας Ελισάβετ – Σίσσυ απο το Αχίλλειο, ενώ στο εμπορικό κέντρο Lugner city ξεκίνησε η εβδομάδα Ζακυνθινής κουζίνας.


Στη συνέντευξη τύπου ο αντιπεριφερειάρχης Ιονίων κ. Σκούρτης τόνισε τα προτερήματα των Ιονίων νησιών, η Αυστρία συγκαταλέγεται στις κύριες αγορές για τα Ιόνια, ως τουριστικό προορισμό ενώ ο Δήμαρχος Κέρκυρας αναφέρθηκε στους ιδιαίτερους δεσμούς που ενώνουν τους Αυστριακούς με το νησί των Φαιάκων.


Ο Προϊστάμενος του Γραφείου ΕΟΤ Αυστρίας κ. Σκορδάς εξέφρασε την ικανοποίηση του για τα θετικά μηνύματα της αγοράς, που δείχνουν ότι οι κλασσικές αγορές προέλευσης τουριστών για τη χώρα μας συνεχίζουν να στηρίζουν την ελληνική οικονομία. Παρά τις όποιες δυσκολίες οι Αυστριακοί, οι οποίοι θεωρούνται ομολογουμένως απο τους επαγγελματίες του κλάδου, ως ιδανικοί πελάτες, εμμένουν στην προτίμηση τους για ελληνικούς προορισμούς, αναδεικνύοντας και πάλι τη χώρα μας.
Είναι πλέον εμφανές ότι οι δράσεις προβολής του Γραφείου, οι οποίες πραγματοποιούνται καθόλη τη διάρκεια του έτους, με αρωγούς Περιφέρειες, Δήμους και επαγγελματίες του κλάδου, συνεισέφεραν στο να κρατηθεί η αξία της Ελλάδας υψηλά. Δεν είναι τυχαίο ότι εν μέσω κρίσης σημαντικοί Tour Operator, δεν προέβησαν σε μειώσεις θέσεων στις ναυλωμένες πτήσεις αλλά προώθησαν με συντονισμένες ενέργειες με το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας αλλά και τους Έλληνες ξενοδόχους, το πρόγραμμα τους για Ελλάδα.
Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι η Austrian Airlines επέκτεινε με ένα ακόμα νησί, την Χίο (Καλαμάτα 2011. Βόλος 2012) το πρόγραμμα πτήσεων της, συνδέοντας αυστριακές πόλεις με 20 ελληνικούς προορισμούς για το 2013.
Στο ίδιο μήκος «αέρος» κινείται και η Flyniki – air Berlin με έδρα τη Βιέννη, συνδέοντας την Αυστρία με 19 ελληνικούς προορισμούς.


Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου της TUI και του προέδρου του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Γραφείων Αυστρίας κ. Josef Peterleitner, η Ελλάδα περνά και πάλι στην πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Αυστριακών ως τουριστικός προορισμός με +20% και ακολουθεί η Τουρκία".

Πηγή: money-tourism.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου