Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013

ΝΕΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΡΟΗ σύγχρονη διαφημιστική προσέγγιση για την τουριστική προβολή ενός τόπου, υλοποιείται με την δημιουργία «ταυτότητας» και «επώνυμου προορισμού» για κάθε περιοχή ή χώρα. Η Ελλάδα, προβάλει σε ολόκληρο το κόσμο το δικό της "τουριστικό" λογότυπο (λογότυπο Ελλάδας).  Η φιλοσοφία για  τη δημιουργία της «ιδιαίτερης τουριστικής ταυτότητας» του Πόρου, βασίζεται σε 2 κυρίαρχα στοιχεία:

α) Στην αρμονική συνύπαρξη της Θάλασσας και του Δάσους, του μπλε και του πράσινου, με άπειρες επιλογές δημιουργικής και ψυχαγωγικής ενασχόλησης, αναδεικνύοντας το νησί του Πόρου και το Ηπειρωτικό του τμήμα σαν Τουριστικό Προορισμό Δραστηριοτήτων. Ο Πόρος παρέχει σε ελάχιστα τετραγωνικά χιλιόμετρα, μοναδικές εμπειρίες για κάθε επισκέπτη.

β) Στην κομβική θέση που κατέχει ο Πόρος, μεταξύ των υπόλοιπων νησιών του Αργοσαρωνικού, αποτελώντας το Τουριστικό & Πολιτιστικό Κέντρο του Αργοσαρωνικού. Το συγκεκριμένο στοιχείο είχε αναδειχθεί ήδη από την αρχαιότητα, κατά την οποία το νησί του Πόρου ήταν το κέντρο / έδρα μιας από τις σημαντικότερες  Αμφικτιονίες (Συμμαχίες).

Το πρώτο βήμα για την ανάδειξη της ιδιαίτερης τουριστικής ταυτότητας του Πόρου είναι η δημιουργία και καθιέρωση ενός ενιαίου λογότυπου με γραφική και λεκτική απεικόνιση που να προβάλει με μια διαχρονική παρουσία το μοναδικό νησί του Πόρου. 

Για το λόγο αυτό η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Πόρου (Ε.Τ.Α.Π) προχώρησε στον σχεδιασμό ορισμένων λογότυπων, από τα οποία θα επιλεγεί ένα για χρήση στην Προβολή του Πόρου για τα επόμενα χρόνια. Το λογότυπο που θα επιλεγεί από το Δημοτικό Συμβούλιο θα υπάρχει και στα Αγγλικά για διεθνή χρήση.

Μπορείτε να συμμετέχετε και εσείς στην επιλογή προτείνοντας αυτό που σας αρέσει περισσότερο. Υποβάλετε το σχόλιο σας στο Poros-forum.blogspot.com ή στείλτε e-mail στο touristikiepitropiporou@yahoo.gr  . 

(Η μελέτη, σχεδίαση και προσαρμογή των λογότυπων έγινε αφιλοκερδώς από την Ποριώτισσα  Μαρία Ζεντέλη, ειδική γραφίστρια με μακροχρόνια εμπειρία σε μεγάλες διαφημιστικές εταιρείες.) 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου