Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΠΟΡΟΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΟΥΤΡΕΧΤΗΣ

«Άρωμα Αργοσαρωνικού», στη μεγάλη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Vakantiebeurs 2014, που διεξήχθη από τη Τρίτη 14 έως την Κυριακή 19 Ιανουαρίου στο τεράστιο εκθεσιακό κέντρο Jaarbeurs της Ουτρέχτης.
Σε ένα μεγάλο περίπτερο της Αίθουσας 8 όπου βρίσκονταν όλοι οι ευρωπαϊκοί προορισμοί, Ποριώτες Επιχειρηματίες και Φορείς του νησιού, υποδέχτηκαν εκατοντάδες Ολλανδούς και όχι μόνο τουρίστες, που έδειξαν πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον για το υπέροχο νησί του Αργοσαρωνικού και τις μοναδικές επιλογές που προσφέρει.
Το όμορφο περίπτερο που σχεδιάστηκε με σκοπό να αποπνέει την αίσθηση ενός φιλόξενου νησιώτικου σαλονιού, προσέφερε πλούσιες οπτικές και γευστικές συγκινήσεις στους επισκέπτες. Υπέροχες φωτογραφίες του Πόρου, ενημερωτικά φυλλάδια, καινοτόμα Smartphone Application και … ολόφρεσκα γλυκά από ζαχαροπλαστείο του νησιού.
Το περίπτερο ήταν μια πρωτοβουλία των ιδιοκτητών ενός μικρού ξενοδοχείου στο Ασκέλι της Κατερίνας Σακελλίου και του συζύγου της Rik ten Arve, για την υλοποίηση του οποίου βοήθησαν δύο Επαγγελματικοί Φορείς του Πόρου: Ο Εμπορικός Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου (Ε.Ε.Σ.Π) & ο Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων Πόρου. Οι εκπρόσωποι του Πόρου ξενάγησαν νοερά τους γοητευμένους επισκέπτες του Περιπτέρου στις ομορφιές του Πόρου και του Αργοσαρωνικού και σίγουρα κέρδισαν μια θέση στην καρδιά τους και στον… προγραμματισμό του επόμενου ταξιδιού τους.
Ο Εμπορικός Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου, έπειτα από πρόταση του Γενικού Γραμματέα του και Δημοτικού Συμβούλου κ. Δημήτρη Συξέρη, την οποία αποδέχτηκε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο, χρηματοδότησε την συμμετοχή της κας Κατερίνας Σακελλίου, ενώ για πρώτη φορά παρουσίασε την πρωτοποριακή Τουριστική εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα smartphone και tablets Click Poros με την βοήθεια της κας Anouck Brinkerink- Κουβαρά.
Μαζί με τον Ε.Ε.Σ.Π,την συμμετοχή των Ποριωτών Επιχειρηματιών χρηματοδότησε και ο Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων Πόρου-Γαλατά ο οποίος μοίρασε και ένα καλαίσθητο φυλλάδιο.
Επικοινωνήσαμε με τον κ. Συξέρη, ο οποίος μας ανέφερε ορισμένες ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την συγκεκριμένη έκθεση αλλά και τις επόμενες δράσεις για την Προβολή του Πόρου και των Επιχειρήσεων του:
«Η συμμετοχή του Εμπορικού Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου στην Διεθνή Έκθεση της Ουτρέχτης ήταν μια επιβεβλημένη κίνηση, μιας και ο Σύλλογος μας εκπροσωπεί θεσμικά το σύνολο των επιχειρήσεων του νησιού και έχουμε αποφασίσει να στηρίζουμε κάθε εξωστρεφή προσπάθεια των επιχειρηματιών του Πόρου, που σκοπεύει έμμεσα ή άμεσα και στην προβολή του νησιού.
Στην σημερινή εποχή όπου το διαδίκτυο και τα κινητά τηλέφωνα αποτελούν όλο και πιο διαδεδομένο μέσο για πληροφόρηση και αναψυχή, επιλέξαμε να συνεργαστούμε με μια σοβαρή εταιρεία για την ανάπτυξη και προώθηση ενός IOS / Android App, το οποίο μπορεί να «κατεβάσει» δωρεάν στο κινητό ή στο tablet του κάθε Έλληνας ή Αλλοδαπός που ενδιαφέρεται να επισκεφτεί τον Πόρο, κάτι που δεν είναι το ίδιο εύκολο με έντυπο υλικό.
Το σημαντικό στοιχείο που χαρακτηρίζει αυτή την εφαρμογή είναι πως μπορεί να την «κατεβάσει» δωρεάν οποιοσδήποτε από οποιοδήποτε μέρος του Πλανήτη και να την αποθηκεύσει στο τηλέφωνο του και να το χρησιμοποιεί ακόμα και αν δεν έχει συνεχώς σύνδεση στο internet. Έτσι όποιος επιλέξει να επισκεφτεί τον Πόρο, μπορεί να έχει συνεχώς στο τηλέφωνο του πλούσιες πληροφορίες για το νησί, τα καταλύματα, τη διασκέδαση, το φαγητό και κάθε ενδιαφέρουσα δραστηριότητα. Μάλιστα με ιδιαίτερα απλό τρόπο μπορεί να εντοπίσει αμέσως το σημείο κάθε επιχείρησης και με τον ενσωματωμένο ηλεκτρονικό χάρτη να κατευθυνθεί με απόλυτη ακρίβεια όπου επιθυμεί.
Η εξαιρετική συνεργασία μας με την κα Σακελλίου και τον Σύλλογο των Ενοικιαζομένων Δωματίων στην Έκθεση της Ουτρέχτης, μας οδηγεί στους επόμενους στόχους μας για την προβολή του νησιού μας και των επιχειρήσεων του»
Η επιτυχία αυτής της συμμετοχής των Ποριωτών Επιχειρηματιών και Φορέων, δείχνει σαφώς πως η συντονισμένη προσπάθεια Ιδιωτών και Φορέων μπορεί να αποτελέσει την ατμομηχανή για την αναβίωση του Αργοσαρωνικού. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε όλους συνέβαλαν σε αυτή τη προσπάθεια.
Πηγή: Εφημερίδα "Νέα Εποχή"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου